Hoe werken we?

Ons team bestaat uit ergotherapeuten, psychomotorische therapeuten, kinesitherapeuten en gediplomeerden in de bewegingswetenschappen.Zij gaan zelf naar de mensen toe: in gemeenschapscentra, in rusthuizen, zorgcentra, in bepaalde ondernemingen en thuis. Zij brengen materiaal mee om de motoriek, evenwicht en beweging te stimuleren. Ze gebruiken hiervoor een zeer ludieke pedagogie die ook nog eens het succesgevoel aanmoedigt.

Uitgewerkte sessies en materiaal met specifieke preventie als doel

Innovatie en onderzoek


GymSana, partner van Siel Bleu (Frankrijk, Spanje, Ierland), werkt samen met de beste onderzoekcentra om continu de ABA-programma’s bij te schaven.
Drie klinische studies -Ossebo, HAPPIER en MeetMove – tonen aan dat ouderen die nog thuis wonen of in een home, voordeel halen uit onze bewegingsactiviteiten. Deze worden niet alleen aangepast aan hun behoeften maar ook aan hun wensen en individuele motivatie.

Blijven leren


Onze medewerkers krijgen voortdurend opleidingen zodat ze nog meer vertrouwd raken met de bewegingsactiviteiten. Hierdoor kunnen ze ook de oefeningen aanpassen aan de behoeften van de deelnemers. De perfecte manier om nieuwe programma’s op poten te zetten, zoals sinds kort de lachyoga en nordic walking.
Dankzij Siel Bleu, hebben we ook toegang tot het interactief platform Reférensiel. Via deze professionele website, die maar liefst 20 jaar ervaring samenvat, kan ons team zich constant bijschaven. Elke professional heeft toegang tot meer dan 600 oefeningen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die verzwakt zijn. Deze oefeningen zijn ingedeeld volgens de afhankelijkheidsniveaus, doelstelling, moeilijkheidsgraad en het lichaamsdeel waarop moet gewerkt worden. Zo kunnen wij onze deelnemers flexibiliteit, variatie, precisie en een beter welzijn garanderen.

Samenwerking met andere professionals


In de rusthuizen, zorgcentra en opvangcentra worden onze aangepaste bewegingsactiviteiten (ABA) in groep gegeven. Deze oefeningen bestaan uit evenwichtsoefeningen, spieropbouw en lichaamsbewustzijn. Deze zijn bovenop de behandelingen van de residentiële kinesitherapeuten en ergotherapeuten. Dialoog en interactie met deze zorgverstrekkers zijn hierbij net zo belangrijk als de regelmaat van deze sessies (3 keer per week volgens de WHO) voor de optimale bewegingsvrijheid van de bewoners. Deze intense samenwerking met de verplegende teams van de rust- en verzorgingstehuizen helpen niet alleen het welzijn van de bewoners te verbeteren maar ook dat van de professionals in deze centra (zie HAPPIER-studie). Deze oefeningen zorgen voor preventie, rehabilitatie, en het behoud van de levenskwaliteit van de deelnemers.
Je fais un don
Nederlands