Waarom kiezen tussen een fysieke activiteit en plezier? Ga voor allebei!

De sleutel voor een goede gezondheid is niet de leeftijd maar de ingesteldheid. Bij GymSana, geven we de voorkeur aan een actief en gezond leven. We reiken daarbij middelen aan om de autonomie én de levenskwaliteit te verbeteren.

Dankzij onze preventieve, gepersonaliseerde, grappige en interactieve bewegingsprogramma’s, garanderen wij dat de fysieke mogelijkheden van elke deelnemer beter worden en dat ze terug zelfvertrouwen krijgen.

We werken samen met de gemeentes, OCMW’s, plaatselijke vzw’s en verenigingen voor chronische ziekten. We bieden hen toegankelijke programma’s aangepast aan de doelstellingen, behoeften en de omgeving van de deelnemers. We kiezen ervoor om in hun buurt te werken en gebruik te maken van makkelijk bereikbare en toegankelijke faciliteiten, parken en gemeenschappelijke ruimtes om onze sessies aantrekkelijker te maken.

Actiever leven, plezier beleven, mogelijke pijn verlichten, je humeur opbeuren, en relaties versterken: dat is wat je erbij wint als je deelneemt aan deze bewegingsactiviteiten in groep.

 
 • Gabrielle, 86 jaar
  « Het was hoogtijd dat ik eraan begon. Dankzij deze activiteiten werd ik actiever, en ik maakte er nieuwe vrienden bij. Ik heb echt het gevoel dat ik soepeler beweeg dan vroeger. Wat ook de leeftijd is, je mag je nooit laten gaan in het leven. »
  Gabrielle, 86 jaar
  Van de groep stoelturnen georganiseerd door de vzw GymSana en en de vzw Mémoire Vivante in Schaarbeek.
 • Nadine, 72 jaar
  « Ik ben 72, en heb al 5 jaar last van artritis, ik was stijf, had geen spieren meer en geen kracht. Ik ben in september met GymSana begonnen en 8 maanden later was ik een heel ander mens. Flexibeler, voelde me prima, ik leerde opnieuw knielen, ik kon op de grond gaan liggen en terug opstaan. Ook de valpreventie-oefeningen zijn erg nuttig, ik bouw voorzichtig weer spiermassa op terwijl ik me amuseer. Want de oefeningen bij GymSana zijn heel ludiek en gevarieerd, en dat kikkert me op zowel fysiek als mentaal. Onze begeleider heeft aandacht voor iedereen, is dynamisch, opgewekt en aanstekelijk. »
  Nadine, 72 jaar
  Van de bewegingsactiviteit valpreventie “Soleil des toujours jeunes”
 • Dokter Camille Koutny,
  « Bewegen is het beste medicijn ... Regelmatig aangepaste fysieke oefeningen, da’s minder geneesmiddelen voor het hart, gewrichtspijnen, osteoporose, slapeloosheid en zelfs depressie, en je verhoogt er je onafhankelijkheid mee. Die aangepaste preventieve, ludieke en waardevolle sessies zijn helemaal top. »
  Dokter Camille Koutny,
  médecine physique et réadaptation locomotrice.
 
Je fais un don
Nederlands