Chronische ziekten

Vertraag de achteruitgang van je levenskwaliteit

Hoe kun je naast medicatie, ook je levenskwaliteit en je gezondheid verbeteren als je een chronische ziekte hebt? Een aangepaste bewegingsactiviteit (ABA) zorgt hiervoor. 10 jaar ervaring en meerdere wetenschappelijke studies bewijzen het.

In tegenstelling tot sport, dat vaak geassocieerd wordt met prestaties, is de aangepaste bewegingsactiviteit (ABA), gepersonaliseerd én bijzonder toegankelijk. Wat ook het ziektebeeld en of de leeftijd is, volgens Dr. Jean-Christophe Mino (onderzoeker op de interdisciplinaire afdeling patiëntenzorg aan het Instituut Curie) kan iedereen meedoen. Het zorgt voor een betere lichamelijke conditie en je eigenwaarde stijgt waardoor je weer van de mooie dingen van het leven kan genieten. De lichaamsbeweging moet door iedereen regelmatig worden beoefend. De activiteiten liggen in lijn met zijn of haar capaciteiten, behoeften en wensen zodat het geen last wordt.

Al onze aangepaste bewegingsactiviteiten in groep zijn specifiek ontworpen voor alle deelnemers, ongeacht of het nu iemand is met diabetes of een kankerpatiënt. De programma’s zijn ontworpen in samenwerking met experts in de desbetreffende pathologie. Ze worden vervolgens uitgevoerd onder leiding van gekwalificeerde professionals binnen een kleine groep. De feedback van de deelnemers wordt voortdurend geëvolueerd en toegepast om de gewenste kwaliteit te behalen.

Je fais un don
Nederlands