Verbeter je motoriek en bescherm je neuronen

Eind 2012 werd, dankzij de steun van de Koning Boudewijnstichting en in samenwerking met neurologen, fysiotherapeuten en de Parkinson vzw, een aangepast bewegingsactiviteitenprogramma (ABA) ontwikkeld, gevalideerd en geïmplementeerd. Sindsdien blijven we de inhoud verfijnen en cursussen ontwikkelen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Vandaag focussen we ons vooral op Parkinson Gym en aangepaste nordic walking wandeltochten.

Naast de fysiotherapiesessies helpen deze aangepaste bewegingsactiviteiten in groep om je levenskwaliteit te verbeteren. Maar er zijn ook andere voordelen op gebied van de fysieke conditie, psychologisch én sociaal. Deze groepsactiviteiten zorgen ervoor dat de deelnemers niet teveel in zichzelf keren, iets wat vaak voorkomt na de diagnose. Tijdens deze wekelijkse bijeenkomst ondersteunen en helpen de mensen elkaar tijdens de sessie, ze kunnen praten over hun moeilijkheden en over hun vooruitgang na de les. Soms organiseren ze zelfs nog bijeenkomsten buiten de lessen.

In 2017 werd GymSana uitgenodigd door de Parkinson associatie om de Wereld Parkinson dag in beweging te brengen

Parkinson
Parkinson

 
 • Mr. en Mevr. Baudot
  “Ik wil mijn oprechte blijk van waardering tonen die mijn vrouw en ik ervaren bij het volgen van de lessen. Inderdaad, elke woensdagvoormiddag wordt als een “ontspanning” aanzien. De zeer ludieke oefeningen, speciaal voor mensen met Parkinson geven ons een goed gevoel, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast krijgen we van de andere deelnemers ontzettend veel vriendschap.”
  Mr. en Mevr. Baudot
 • Suzana
  "Het afgelopen jaar heb ik deelgenomen aan de turnles voor mensen met Parkinson. Onze begeleider stelde ons een heel programma aan oefeningen voor om onze mobiliteit en behendigheid te behouden. We doen ook relaxatieoefeningen. De sfeer tijdens de les is heel warm en het optimisme en levenskracht van onze begeleider werkt echt aanstekelijk. We worden ook aangemoedigd om ook thuis oefeningen te doen, wat ik ook regelmatig doe. Het resultaat is zeer positief. Tijdens deze les verzorgen we niet alleen het lichaam, maar ook de geest."
  Suzana
  zoals een honderdtal andere patiënten in België volgt ze een wekelijkse groepssessie met GymSana, die voor Parkinsonpatiënten aangepaste nordic walking en bewegingsoefeningen aanbiedt.
 
Parkinson
Parkinson
GS_Site_MC_Entree_3_Diabete_NL
Parkinson
Parkinson
Parkinson
Parkinson
Parkinson
Je fais un don
Nederlands