Verbeter je cardiorespiratoire functie, verminder gerelateerde risico's en vermijd gewichtstoename.

De ophoping van visceraal vet wordt geassocieerd met een chronisch ontstekingsproces dat leidt tot diabetes, arteriosclerose (hartziekte, beroerte), hypertensie en sommige kankers. Obesitas leidt vaak ook tot een verminderd zelfbeeld, slaapstoornissen, incontinentie en artritis.

De belangrijkste impact van bewegen op zwaarlijvigheid is niet afvallen maar onder andere een verbeterde cardiorespiratoire functie. In tweede instantie wordt gewichtstoename voorkomen. Pas daarna is een vermindering van het lichaamsgewicht mogelijk. Dankzij verlaagde calorieopname en intensievere fysieke inspanningen onder begeleiding van een professional.

Obstakels (gebrek aan tijd, leeftijd, laag zelfbeeld, angst voor blessures, eenzaamheid, angst voor zweten, schroom om zich in een zwempak te vertonen enz.) zorgen ervoor dat fysieke activiteit een hele uitdaging wordt. Maar het is een uitdaging die wel kan overwonnen worden. Oefeningen, onder toezicht van een professional die naar je luistert, in een groep met lotgenoten, kunnen hierbij helpen.

Jouw doel is om beter te worden, ja, zelfs om gewicht te verliezen. Onze doel is dat je met plezier gaat bewegen, je toffe activiteiten ontdekt en om inspanningen te doen die niet gelinkt zijn aan prestatiedrang. Het resultaat: een betere relatie met je lichaam en de ontwikkeling van nieuwe gewoontes.

Overgewicht en obesitas

Eerst bewegen voor je algemeen welzijn en later om gewicht te verliezen.

Onze motiverende programma’s in groep zijn geschikt voor mensen met overgewicht en obesitas :

  • In een zaal :in groep met lichte en aangename gymnastiek met attributen ( voor spieropbouw en gezamenlijke mobilisatie, balans, coördinatie, stretching, lichaamshouding, uitdaging, spel en zelfvertrouwen),
  • In openlucht : meerdere activiteiten gericht op uithoudingsvermogen, contact, dialoog, zelfkennis, het aftasten van je grenzen, luisteren naar het lichaam.
  • Of in het zwembad : ademhalingsoefeningen, de mogelijkheden van het lichaam ontdekken in een veilige omgeving, de onderste ledematen versterken, spelplezier herontdekken met verschillende attributen.

Onze ervaringen, waaronder onze samenwerking met het gezondheidsobservatorium van Henegouwen (OSH - prof. Luc Berghmans), hebben aangetoond datde multidisciplinaire aanpak (diëtetiek, psychosociale en fysieke activiteit) de beste resultaten oplevert.

Overgewicht en obesitas
GS_Site_MC_Entree_Parkinson_v2
GS_Site_MC_Entree_3_Diabete_NL
GS_Site_MC_Entree_4_Cancer_NL
Overgewicht en obesitas
GS_Site_MC_Entree_6_ScleroseEnPlaques_NL
Overgewicht en obesitas
GS_Site_MC_Entree_8_SurpoidsObesite_NL
Je fais un don
Nederlands