Verminder de bijwerkingen van je behandeling en het risico op terugval.

Deze aangepaste bewegingsactiviteiten werden speciaal ontworpen voor mensen in remissie of die net een kankerdiagnose gekregen hebben. De sessies helpen je om terug in conditie te geraken, vermoeidheid tegen te gaan én het risico op een terugval te verminderen. In navolging van de aanbevelingen van artsen en recente wetenschappelijke studies, werken we samen met de Stichting tegen kanker (Raviva) en bieden we groepssessies aan met aangepaste nordic walking, soft gym en relaxatietechnieken.

De inhoud van deze cursussen is afkomstig van het Activ-programma dat werd opgesteld door de vereniging Siel Bleu in Frankrijk in samenwerking met het Curie Instituut in Parijs.Regelmatige en dynamische bewegingsactiviteit (BA) vermindert het risico op herval met ongeveer 50%, ongeacht het stadium, de graad, leeftijd of hormonale status.

Overgewicht en een zittend leven zijn risicofactoren die erger worden na oncologische behandelingen, zeker bij chemo. Daarnaast hebben de ABA’s bewezen dat ze efficiënt zijn op gebied van de levenskwaliteit na het herstel, én om chronische vermoeidheid tegen te gaan.

logo_Kanker_NL
Kanker

 
 • Lili,
  « Op het moment dat we denken dat ons leven voorbij is, zijn onze naasten en familieleden daar. Maar praten met mensen in dezelfde situatie en ze regelmatig zien, helpt me om te beseffen dat we vechten als een familie.”
  Lili,
  neemt deel aan aangepaste Nordic walking sessies
 • Catherine,
  “Wanneer we zien dat het leven verdergaat, hebben we zin om te vechten en weer mee te zijn.”
  Catherine,
  neemt deel aan aangepaste Nordic walking sessies
 
Kanker
Kanker
Kanker
Kanker
Kanker
Kanker
Kanker
Kanker
Je fais un don
Nederlands