Een allesomvattende en effectieve aanpak voor diabetes

Lichaamsbeweging wordt, naast een aangepast dieet en medicatie, erkend als een belangrijk onderdeel bij de behandeling van diabetes. Het verhoogt de insulinegevoeligheid (het hormoon dat glucose van het bloed naar de cellen laat gaan) en zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel beter onder controle gehouden wordt. De eerste aanbeveling is dat de zittende levensstijl verminderd wordt, zoals lang op een stoel zitten of in de zetel. Dus moet de levenswijze aangepast worden: ga je om brood met de auto ... of met de fiets? Ga wat vaker wandelen (met een hond?) ... En verder zijn de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie dat je gedurende 20 minuten per dag een gematigde activiteit doet (zoals fietsen, snelwandelen, tuinieren ...). Ideaal is om aerobe oefeningen te combineren met sessies waarbij zoveel mogelijk spieren worden gebruikt.

Opnieuw bewegen, rustig aan, aangepast aan jouw mogelijkheden, is een advies dat ja al vaak hebt moeten aanhoren. Ja, maar waar? ... Hoe? ... en met wie? ...

In samenwerking met “le Trajet De Soins Réseau Local Multidisciplinaire” van Waals-Brabant (RML-BW), en het Lokaal Multidisciplinair Netwerk – Brussel vzw, houden de bewegingsactiviteiten rekening met de noden van diabetespatiënt en de voorgestelde behandelingen.

Diabetes
Diabetes

 
  • Chantal,
    "Sinds 2014 volg ik regelmatig lessen omdat ik er dol op ben. De begeleiders zijn fantastisch. De effecten zijn enorm. Niet alleen verlaagt het de suikerspiegel, maar ik kan ook dingen doen die al jaren onmogelijk waren, zoals de trap naar mijn tuin oplopen. In jouw lessen verleggen we onze grenzen. Aan het einde ben ik moe maar zo ontspannen! "
    Chantal,
    volgt ABA lessen voor mensen met diabetes type 2 in Chaumont-Gistoux
 
Diabetes
Diabetes
Diabetes
Diabetes
Diabetes
GS_Site_MC_Entree_6_ScleroseEnPlaques_NL
Diabetes
Diabetes
Je fais un don
Nederlands