Voorstelling
Onze programma’s
Doelgroepen
Waar ?
Getuigenissen
Beeldmateriaal
 
img
  logo
 
     
 
Document sans titre
Voorstelling Gymsana Context Onze methodes Resultaten Geschiedenis Siel Bleu
 
  Welcom > Voorstelling > Gymsana  
 
img img

Gymsana

Vzw Gymsana wil de nefaste gevolgen van een sedentair leven en veroudering bij bejaarden, zieken en /of gehandicapten voorkomen dankzij programma's met aangepaste fysieke activiteiten.
Deze programma's bevorderen de autonomie en de levenskwaliteit van de deelnemers door middel van op regelmatige basis gegeven motorische activiteiten . De activiteiten worden gegeven en begeleid door beroepskrachten die er specifiek in getraind zijn.
De sessies gaan voornamelijk in groep door (voor het sociale aspect), zijn ludiek en gebaseerd op een pedagogiek van "slagen"(voor het plezier en de motivatie). Ze worden gegeven met stimulerend en gevarieerd materiaal (voor de participatie) en dit op wekelijkse basis (om er zo veel mogelijk uit te halen).
Bijzonderheid: bij ons is het de activiteit die naar de deelnemers komt. Ze vindt plaats in hun verblijfplaats of in de nabijheid ervan, in een gehuurde zaal of in een ruimte die ter beschikking wordt gesteld.
Naargelang de graad van afhankelijkheid kunnen de groepen 4-7 (Alzheimer) tot 12-15 (autonome) personen tellen.
De aan elk publiek aangepaste programma's werden samen met dokters, cardiologen, neurologen en kinesisten ontwikkeld . Het betreft voornamelijk gezondheidpreventie gym, zittende gym, valpreventie ateliers, Alzheimer stimulatie of aquagym.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Document sans titre
 
Met de steun van vzw Jean Degroof - Marcel Van Massenhove