Voorstelling
Onze programma’s
Doelgroepen
Waar ?
Getuigenissen
Beeldmateriaal
 
img
  logo
 
     
 
Document sans titre
Voorstelling Gymsana Context Onze methodes Resultaten Geschiedenis Siel Bleu
 
  Welcom > Voorstelling > Siel Bleu >  
 
img img

Siel Bleu

Vzw Gymsana werd opgericht met de hulp en naar het beeld van de Franse vereniging Siel Bleu. Siel Bleu werd in 1997 te Straatsburg gesticht door Jean-Daniel Muller en Jean-Michel Ricard, twee jongemannen die pas waren afgestudeerd aan de faculteit sportwetenschappen. Siel Bleu stelt zich als doel de afhankelijkheid te verminderen en sociale contacten te behouden door middel van fysieke activiteit. De sterke overtuiging van Jean-Michel en Jean-Daniel evenals de energie waarmee ze hun passie overbrachten, overtuigden de experts in de geriatrische wereld van de levensvatbaarheid van hun visie. Zo werden er deuren geopend voor de ontwikkeling van de vereniging in Europa: België, Ierland, Spanje…
Sinds de oprichting heeft Siel Bleu zich snel ontwikkeld. In Frankrijk werken er meer dan 230 werknemers, beroeps in aangepaste fysieke activiteit, voor de vereniging in meer dan 1700 inrichtingen.
Siel Bleu geniet sinds 2006 de steun van Ashoka en werkt aan de versterking van haar positie in het sociaal ondernemerschap.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Document sans titre
 
Met de steun van vzw Jean Degroof - Marcel Van Massenhove