Voorstelling
Onze programma’s
Doelgroepen
Waar ?
Getuigenissen
Beeldmateriaal
 
img
  logo
 
  Welcom > Getuigenissen >  
 
img img

Getuigenissen

 
"Als verantwoordelijke van ontmoetingscentrum Marie-José (Molenbeek) steun ik jullie activiteitenprogramma's ten volle.
De ervaring die ik in de loop van 30 jaar zorgverlening heb opgedaan heeft me bewust gemaakt van de negatieve gevolgen van een sedentair leven bij bejaarden. Bijdragen tot het behoud van hun autonomie en hun mogelijkheden blijft 1 van mij prioriteiten. De door Gymsana aangeboden aangepaste activiteiten beantwoorden perfect aan de noden en worden met een professionalisme verstrekt die ik ten zeerste weet te waarderen.
Het enthousiasme en de levensvreugde die met elke sessie gepaard gaan, maken van deze therapeutische animaties een absolute must om de fysieke en mentale gezondheid van bejaarden te behouden. Bovendien zorgen ze er mee voor dat de afhankelijkheid van behandelingen met medicijnen , zoals kalmeermiddelen en antidepressiva, afneemt. "

Rina Hoste, verantwoordelijke van het ontmoetingscentrum Marie-José van het OCMW van Sint-Jans-Molenbeek.
 
 
"Lichamelijke activiteit is het beste medicijn. Na 25 jaar ervaring als specialiste in fysische geneeskunde en locomotorische revalidatie stel ik vast dat een aangepaste fysieke oefening op regelmatige basis de lange lijst medicijnen inkort , met name voor het hart, gewrichtspijnen, osteoporose, slapeloosheid en zelfs depressie (vormen geest en lichaam immers niet één geheel?).
De autonomie van de patiënt wordt vaak bedolven onder talrijke medische voorschriften. Bravo Gymsana voor de aangepaste gymsessies. Ze werken preventief, zijn ludiek, communicatief, constructief en waardevol voor elk van de deelnemers. Een vleugje optimisme en vooruitgang, onmisbaar vandaag de dag."

Dokter Camille Koutny, fysisch dokter – reumatoloog – revalidatie
 
 
"Fysieke stimulatie die niet intensief is, maar wel op regelmatige basis plaatsvindt, heeft een positieve impact op de gezondheid van fragiele personen waaronder bejaarden. De voordelen situeren zich op 3 niveaus: de orgaanwerking (hart, hersenen,…), het vergemakkelijken van dagdagelijkse activiteiten (wandelen, zich wassen, een trap opgaan) en deelnemen aan activiteiten."
Dr. Jean-Marc Raymackers, neuroloog – professor motorische activiteiten aan de UCL
 
 
"Zowel voor ouderen als voor mensen die een niertransplantatie hebben ondergaan is het uitoefenen van een lichamelijke activiteit pure noodzaak en bovendien zonder gevaar. Het is een manier om bepaalde zorgkosten van de sociale zekerheid te verminderen. De filosofie en de praktijk van vzw Gymsana vormen een permanente bron van motivatie voor mij."
Professor Jaques Poortmans ULB – VUB – Oxford – Harvard, motoriek en biochemie van de oefening
 
 
"Mijn mama heeft steeds van sociaal contact en groepslessen gehouden. De laatste 4 jaar is ze door de evolutie van haar ziekte met al haar activiteiten moeten stoppen. Haar sociaal netwerk werd gereduceerd tot haar naaste familie en de afwezigheid van activiteiten buitenhuis liet zich pijnlijk voelen. Gymsana beantwoordt aan de essentiële behoeften van mijn mama. De animatrice is bijzonder competent, respectvol, opgeruimd en aanmoedigend. Ze past zich aan eenieder aan. Het programma is gevarieerd, amusant, nuttig. De sfeer is ontspannen, solidair. Mijn moeder glimlacht, ze is geconcentreerd en actief. Wanneer ze in vorm is, helpt ze de anderen bij de uitvoering van hun oefeningen, een rol die haar goed ligt aangezien ze onderwijzeres is geweest. We nemen nu al een maand deel aan Gymsana. op woensdag maakt mijn mama zich klaar. Ik kan zien dat het belangrijk voor haar is. Ik was wanhopig op zoek naar een manier om mijn mama het huis uit te krijgen en in contact te komen met anderen. Ik had het op mijn beurt ook nodig om de ouders van andere patiënten te ontmoeten. Gymsana doet mij evenveel deugd als mijn mama. Moest deze activiteit niet georganiseerd worden, zou dat bijzonder moeilijk voor ons zijn.
"Chantal C. (Schaarbeek) die met haar mama aan de lzheimer gym deelneemt.
 

 

Document sans titre
 
Met de steun van vzw Jean Degroof - Marcel Van Massenhove